FaceKoLiq
kaymaklı havuç tatlısı Htc9cya2
FaceKoLiq
kaymaklı havuç tatlısı Htc9cya2
FaceKoLiq
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Eğlencenin Tek Adresi
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 kaymaklı havuç tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Vedat

Vedat


Erkek Mesaj Sayısı : 658
Doğum tarihi : 01/09/96
Kayıt tarihi : 30/11/09
Yaş : 27
Nerden : İsTaNBuL

kaymaklı havuç tatlısı Empty
MesajKonu: kaymaklı havuç tatlısı   kaymaklı havuç tatlısı I_icon_minitimeC.tesi Ara. 12, 2009 12:38 am

Havuç
Şeker
Limon suyu
Melisa yaprağı
Karanfil
Kaymak

•Orta boy havuçların dış kısımları bıçağın tersi ile iyice temizlenir, enlemesine baş parmak kalınlığında kesilir ve sıcak suya atılır.
•2 dakika kadar haşlandıktan sonra suya bol şeker ve az limon suyu ilâve edilip birkaç dakika kadar yeniden kaynatılır.
•Havuçlar sudan çıkartılır, soğutulur ve çok ince doğranmış taze melisa yapraklarına bulanır.
•Bir tabağa dizilir,
•Üzerine değir­menden geçi­rilmiş az kuru karanfil serpilip kaymakla yenir.
•İstendiği takdirde, tencereden alınan havuçlar püre haline getirilip üzerine sıcak suda eritilmiş bol şeker ilâve edilir ve soğumaya bırakılır.
•Yeniden melisa ile karanfile bulanır, üzerine lomon suyu ile kestirilmiş şeker ilâve edilir.
•Şekerin soğuduktan sonra sertleşerek kalınca bir zar halini almasına dikkat edilir ve yerken yine kaymak ilâve edilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://crazy-webforum.yetkin-forum.com
 
kaymaklı havuç tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» armut tatlısı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FaceKoLiq :: YEMEK TAFİRLERİ :: Karışık(Tüm Yemekler)Her Tür-
Buraya geçin: